Julia Child's Beef Bourguignon


100 g bacon
3,5 ss olivenolje
1 kg biff (mrbrand)
1 gulrot skivet
1 lk skivet
salt og pepper
2 ss hvetemel
1 ss tomatpure
3 kopper rdvin( eller 1 flaske julel)
2 -3 kopper kjttkraft
2 hvitlk klfter
1/2 ts timian
1 laubrblad
ca 18 sm hvite lk
3,5 ss smr
urtebukett(2 ts trket urtekrydder)
1 boks sopp gjerne kantareller.

Del bacon i passe biter og kok de i vann i ca 10 min,
hell av vannet og rk de p trkepapir.
Varm 1 ss olje i stekepanna og stek baconet i ca 2 min.
Hell det i en skl til siden.

Del biffen i passe biter og brun det i en varm panne
med resten av oljen og 1 ss smr. Ta bitene over i
ei gryte. stek til sist den oppdelt lk og gulrot i oljen.





Hell lk, gulrot og baconet over i gryta, salt med
1/2 ts salt og 1/4 ts pepper.
Str de to ss mel over og vend og stek alt i gryten i ca 4 min.
hell vin(l)og kraft over.
Tilsett urter tomatpure og hvitlk.
Kokes p lav temperatur under lokk i 4 timer.
Tilsett den rensede lken lk og soppen.
Kok i ytterligere 40-50 min, til lken er kokt.
Smak til med mer salt og pepper om ndvendig.
serveres med potet eller pasta.













Bon Apptit

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits